Levanduľové scones

Levanduľové scones
4 porcie
60 min

Recept zo surovín od Sveta Bedničiek pripravila šikovná a inšpiratívna blogerka: Instagram: @Foodheaven_by_zuzpet :-)

 

Ingrediencie:

  • 300g hladkej špaldovej múky
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 70g masla
  • 50g trstinového cukru
  • 2 PL sušenej levandule (v sezóne prípadne čerstvej)
  • 150ml farmárskeho mlieka
  • džem, maslo na servírovanie 

 

SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

 

V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor a levanduľu. Pridáme maslo a rukou premiešavame, kým nevznikne konzistencia podobná mrveničke. Pridáme mlieko a vymiesime hladké cesto. Dosku si pomúčime a cesto jemne vyvaľkáme na hrúbku asi 1 - 2 cm. Pomúčeným pohárom alebo formičkou z neho vykrojíme okrúhle koláčiky, ktoré prenesieme na plech s papierom na pečenie. Každý posypeme troškou trstinového cukru a levandule. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov približne 10-12 minút, alebo až kým nebudú mať krásnu zlatistú farbu. Podávame s lekvárom, džemom a maslom.

Dobrú chuť :) vám praje Svet Bedničiek a blog https://foodheaven.sk/ 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu