Topinambury pestuje rodina Petra Sagana, a to ekologickým spôsobom :) a na Slovensku. S topinamburami sa stretli prvýkrát v Rusku, kedy ich zaujali pozitívne účinky topinamburov na ľudí s cukrovkov, ktorým sa po cca 3 mesiacoch upravila hladina cukru. Začali tak študovať rôzne výskumy, ktoré dokazovali výnimočnosť tejto plodiny. Ako píše sám pestovateľ Pavol Smolka: "Všetko som si vyskúšal a otestoval sám na vlastnej koži a postupne som sa tejto rastline dostával pod kožu ja. A to bol len začiatok. Veru, je to dlhý príbeh, ktorý hovorí o tom, ako sa zo stavbárov stali pestovatelia rastliny pôvodom zo strednej Ameriky. Našim cieľom je priniesť ľuďom niečo zdravé, chutné, lokálne a poctivé. Verte mi nie sú to žiadne frázy, topinambury pestujeme tu u nás pod Tatrami. Zbierame ich sami a sami ich aj spracovávame a takisto im sami dávame výslednú podobu. Sila topinamburu je v jeho jednoduchosti a podstate – je plný životnej energie, dobrého cukru, je zásobárňou minerálov, vitamínov a ďalších zdraviu prospešných látok. Nepotrebuje nič, len dobrú pôdu a lásku. Žiadne umelé prísady, doplnky, či vylepšenia. Je nielen zdravý, ale aj chutný a pomáha. Mne, mojej rodine a známym. A môže aj vám."
Aj na Slovensku sa pestuje topinambur (foto: archív Fytosal spol. s r.o.)
Poznáme sa? Prihláste sa, adresu Vám nastavíme automaticky.
Ste tu prvýkrát a chcete využívať zľavy a výhody registrovaného užívateľa a získavať bonusové kredity?
Zaregistrujte se.
(Nákup Vám bude doručený na Vami zadanú adresu.)
* Na Vašu adresu ešte nedoručujeme vlastnou dopravou (špeciálne chladené autá). Debničku Vám však môžeme doručiť prostredníctvom externého kuriéra! (Nemôžeme Vám však ponúknuť chladené produkty (mäso, mliečne výrobky...), ktoré by boli znehodnotené bez adekvátnych prepravných podmienok - externí kuriéri nedisponujú chladenými autami).