Grilovaný kapor na uhlí

Grilovaný kapor na uhlí
4 porcie
40 min

Máte radi rybky? Tento kapor pripravený vonku na grile je extra šťavnatý a vďaka marinovaniu necítiť typickú "kapriu" vôňu či chuť. Určite si pochutíte, tak poďme spolu pripraviť tento úžasný recept - je veľmi jednoduchý!

Máte radi rybky? Tento kapor pripravený vonku na grile je extra šťavnatý a vďaka marinovaniu necítiť typickú "kapriu" vôňu či chuť. Určite si pochutíte, tak poďme spolu pripraviť tento úžasný recept - je veľmi jednoduchý!

Suroviny na marinádu:

- korenie od Antonína (my sme použili korenie na Steaky, môžete akékoľvek podľa chuti)
- soľ, čierne korenie
- olej
- citrónová šťava

Ryba:

- kapor, filety s kožou (koža je jemne očistená od šupín)


SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>>
(kliknutím na košík vpravo)

POSTUP:

 

Ideálne deň vopred kapra namarinujeme. Najskôr ho dobre umyjeme, jemne osušíme a vložíme do nádoby, v kt. budeme marinovať. Zmiešame olej, koreniny aj soľ a trošku citrónovej šťavy a dobre kapra potrieme zmesou. Necháme v chladničke marinovať v zatvorenej nádobe - ideálne cez noc.

Grilovanie - pozor - kapra nechceme spáliť, ale jemne prepiecť aby ostal šťavnatý (uhlie teda nesmie byť úplne rozpálené). Po položení na mriežku s ním už nehýbeme, inak by sa nám mäsko roztrhlo. Kapra položíme na rošt a gril zakryjeme - zhruba na 3-4 minútky. Následne môžeme kapra otočiť kliešťami - už pôjde od roštu pekne oddeliť. Podľa farby kontrolujeme, či už je prepečený. Ak máte hrubšie kúsky, grilujte z každej strany o niečo dlhšie. Kapor bude šťavnatý - nezabudnite, rybky sú doslova "minútkové" jedlo :-)

Podávame pokvapkané s citrónom so sezónnou zeleninou alebo dipmi a chlebíkom.


Dobrú chuť praje Svet Bedničiek!

 

 

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu