Špargľová krémová polievka

Špargľová krémová polievka
4 porcie
50 min

Sezóna slovenských plodín je často krátka, a tak pomaly ale isto sa blíži koniec sezóny slovenskej špargle. Preto sme sa rozhodli „na rozlúčku“ priniesť tento úžasný recept na ľahkú špargľovú polievku!

INGREDIENCE:

  • 1 menšia, nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 500g čerstvej zelenej špargle (alebo bielej)
  • 250 ml smotany na varenie (pre vegánov ryžovej smotany)
  • 500g póru alebo mladej cuketky
  • 1 liter zeleninového vývaru (už hotový nájdete u nás v e-shope)
  • hrsť najemno nakrájanej rukoly
  • 3 PL hladkej múky (pre bezlepkovú verziu: napr. cícerovej múky)
  • soľ, čierne korenie
  • 6 PL kvalitného slnečnicového oleja
  • TIP: do polievky môžete tesne pred servírovaním pridať pár kúskov čerstvo vylúpaného hrášku, ktorý bude v polievke príjemne chrumkať a prekvapí svojou sladkou chuťou.

    SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>> (kliknutím na košík vpravo)

 

špargľová krémová polievka


POSTUP:

Špargľu a pór/cuketku si umyjeme, tvrdé konce špargle odkrojíme, v prípade, že je tvrdá aj šupka špargle, je potrebné ju škrabkou na zeleninu olúpať (tvrdé časti by po uvarení zhorkli). Tieto suroviny nakrájame na cca 2 cm veľké kúsky. V cca 3 litrovom hrnci rozpálime olej, dáme pražiť cibuľku, pór/cuketku a cca 5 min. pražíme. Následne pridáme 3 PL múky, 1dcl vody, osolíme, okoreníme a cca 3 minúty miešame na miernom ohni. Následne prilejeme vývar, pridáme rukolu a varíme na miernom ohni ešte cca 10 minút. Následne pridáme špargľu a varíme ešte 15 minút. Nakoniec zmes odstavíme a rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu. Polievku podávame ozdobenú čerstvými lístkami rukoly, podľa chuti môžeme ešte pridať aj 1 PL tekvicového oleja, ktorý bude krásne kontrastovať s farbou polievky. TIP: polievka chutí výborne aj studená!

Prajeme Vám dobrú chuť! Za recept ďakujeme značke Koření Antonín, ktorá nám dodáva vynikajúce korenia z celého sveta koreni.cz  

Páči sa Vám tento recept?

Produkty z receptu