Vianočné recepty: Rybacia polievka... Hovorí sa, že iný kraj, iný mrav. A čo domácnosť, to iná vianočná polievka. Slepačia, hríbová, kapustová a rybacia na milión obľúbených spôsobov nám spríjemňujú sviatočné chvíle našich Vianoc. Ak by ste chceli vyskúšať niečo nové, pripravili sme pre vás recept na lahodnú rybaciu s koreňovou zeleninou s nádhernou vôňou, farbou a ešte lepšou, jemnou chuťou.
Recept pre vás pripravila šikovná foodblogerka Ana z blogu www.mycake.sk. Ďakujeme!
INGREDIENCIE (4 porcie):
SUROVINY NA RECEPT SI JEDNODUCHO PRIDÁTE DO DEBNIČKY>> (kliknutím na košík vpravo)
- sumček africký alebo 2 pstruhy
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menšia cibuľa
- maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika sladká
POSTUP:
Z pstruha/sumčeka si vyrežem 4 filety, očistím od kostí a odložím si ich zatiaľ bokom. Ostane mi hlava, z ktorej vydlabem oči (áno, znie to hrozivo, ale dá sa to hravo zvládnuť) spolu s kosťou a chvostom. Tieto zbytkové časti ryby vhodím do hrnca s 1 kávovou lyžičkou masla, a zalejem asi 1,5 litrom vody. Pridám soľ, čierne korenie a trocha mletej papriky, a varím asi 30 minút. Potom si nadrobno nakrájam cibuľku osmahnem do zlata na masle a pridám na jemno nastrúhanú mrkvu a petržlen. Podlejem vývarom z ryby a dusím asi 10 minút. Potom udusenú zeleninu pridám k precedenému vývaru, a varím všetko spolu ďalších 5 minút. Ochutnám, a ak je potrebné, dochutím ešte soľou a korením. Medzitým si soľou a korením ochutím filety a na masle osmahnem z oboch strán do zlata (asi 3 minúty z každej strany). Nalejem polievku do taniera, pridám filetu, posypem nakrájaným petržlenom a vychutnávame spolu s blízkymi. Krásne Vianoce Vám prajeme!
Recept pre vás pripravila šikovná foodblogerka Ana z blogu www.mycake.sk. Ďakujeme!